Cybercriminaliteit steeds groter probleem

Netwerken: u kunt pas vermenigvuldigen als u durft te delen!

Bescherm uw bedrijfsinformatie voor het te laat is.

Neem maatregelen voor het te laat is!

Cybercriminaliteit steeds groter probleem voor bedrijven en overheden

Steeds vaker vallen ondernemingen en overheidsinstanties ten prooi aan hackers. Deze week maakte een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse overheid bekend dat het vermoeden bestaat dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor het uitvallen van de websites van een aantal Zuid-Koreaanse banken en televisiezenders. De laatste tijd is er ook onenigheid tussen China en de Verenigde Staten, nadat de China beschuldigd werd van het uitvoeren van cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheden.

Bescherm uw bedrijfsinformatie Gezien het oplopende aantal nieuwsberichten over digitale aanvallen en hacks waarvan ondernemingen en overheden het slachtoffer zijn is het duidelijk dat het belang van gedegen informatiemanagement hand over hand toeneemt. Bedrijven die zich niet voldoende wapenen tegen cybercriminelen stellen zich bloot aan grote risico’s. Zo werd de database van de Canadese uitzendketen Drake International onlangs gekraakt, waarna de hackers dreigden vertrouwelijke informatie van klanten van het bedrijf te publiceren tenzij er losgeld betaald werd.

Diverse risico’s Ondernemingen zullen zich op diverse manieren moeten wapenen tegen deze gevaren. Niet alleen is het belangrijk om te zorgen dat er geen lekken in het digitale netwerk van een bedrijf aanwezig zijn, waardoor hackers al te makkelijk binnen kunnen dringen, maar ook het zorgen voor goede back-ups is van groot belang, zodat zelfs in het geval van een hack belangrijke bedrijfsinformatie niet verloren gaat.

Cybercriminelen steeds actiever De berichten in de media lijken erop te wijzen dat cybercriminelen steeds meer de overhand krijgen en nu ook overheden hackers lijken in te huren om andere landen aan te vallen zal dit in de nabije toekomst wellicht alleen nog maar toenemen. Aangezien voor veel ondernemingen bedrijfsgegevens het meest waardevolle en belangrijke bezit is en in het huidige tijdsgewricht nagenoeg alles digitaal wordt opgeslagen zijn investeringen in documentbeheer en digitale veiligheid de moeite meer dan waard.

Comments are closed.

"Een investering in kennis betaalt zich terug met de hoogste rente."

Benjamin Franklin - Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790