Waarom ben jij eigenlijk ondernemer geworden?

Netwerken: u kunt pas vermenigvuldigen als u durft te delen!


Als het tegenzit komt het aan op motivatie!

Waarom je ondernemer bent geworden, is een belangrijke vraag.


Want als het even tegenzit in het ondernemerschap, dan komt het aan op je motivatie. Op het motief, de reden, waarom je ooit de stap hebt genomen je zelfstandig te vestigen. En reken maar dat er momenten tussen zitten dat het tegenzit. Soms duurt dat maar even, maar soms ook langer.

  • Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.

  • Weet jij waarom je voor jezelf begonnen bent?
  • Wat is werkelijk jouw diepere motief om ondernemer te worden?
  • Wat is het dat jij met het ondernemer zijn wilt bereiken?
  • Wat levert het jou op?

Veranker de motivatie

Door de antwoorden op de vragen helder te formuleren en deze paraat te hebben zal de motivatie om je doel te bereiken alleen maar sterker worden.

De motivatie van andere ondernemers

Wel interessant om in dat kader te kijken naar wat de reden is geweest voor andere ondernemers om voor zichzelf te beginnen.


Uit onderzoeken van universiteiten blijkt dat zelfstandigheid of zelfstandig willen zijn als voornaamste motief voor het starten van een eigen bedrijf genoemd worden. Daarna worden motieven genoemd als: kwalitatief goed werk willen leveren, werkloosheid, een beter inkomen verwerven, het gat in de markt gevonden hebben en verzekerd zijn van klanten waardoor de stap eindelijk gewaagd kon worden.

Onderzoek ondernemers

In een ander onderzoek onder bijna 13.000 ondernemers is hen gevraagd hun persoonlijk doel met de onderneming aan te geven.

Zij moesten wel gedwongen kiezen uit vijf opties. Vijf opties die een vorm of aspect van zelfstandigheid inhoudt. Eén antwoord was mogelijk. Dit leverde het volgende beeld op: Werk doen wat ik leuk vind (35%), zelfstandig en onafhankelijk blijven, volgde op de voet (33%). Financieel onafhankelijk worden of anders gezegd: rijk worden scoorde lager (17%). De creatieve ideeën kwijt te kunnen (12%) en de eigen tijd bepalen (3%). Blijkbaar betekent zelfstandigheid dus vooral werk doen wat iemand leuk vindt. Veel meer in ieder geval dan rijk worden.

Gelukkig, want als rijk worden echt je motief is, maak je meer kans in het casino!

Bron: Martijn Driessen
E-Scan Ondernemerstest

Actief netwerken doet u o.a. door kennis te delen!

Comments are closed.

"Een investering in kennis betaalt zich terug met de hoogste rente."

Benjamin Franklin - Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.